Arbeidsdeskundig onderzoek (spoor 1 en 2)

Is een werknemer langdurig arbeidsongeschikt en wilt u een concreet en gedegen advies over de re-integratiemogelijkheden voor arbeid, dan is het sterk aanbevolen om een arbeidsdeskundig onderzoek te laten verrichten. U kunt mij inschakelen om de eventuele re-integratie mogelijkheden van de werknemer te onderzoeken.

 

Een arbeidsdeskundig onderzoek vindt minimaal plaats aan het einde van het eerste ziektejaar.

 

Tijdens het onderzoek (bij voorkeur op de werklocatie) maak ik een afweging tussen de belastbaarheid van de werknemer en de belasting in het werk. De bevindingen en adviezen werk ik uit in een arbeidsdeskundig rapport waarvan zowel de werknemer als de werkgever een afschrift krijgen. Ik maakt dit rapport aan de hand van de beperkingen die door de bedrijfsarts zijn geduid en het interview wat ik heb met zowel de werkgever als de werknemer.

 

Ik beantwoord tijdens mij onderzoek de volgende vragen:

  1. Kan de werknemer het eigen werk bij de werkgever nog uitvoeren?
  2. Zo nee, is het eigen werk bij de werkgever op enige wijze nog passend en      duurzaam te maken?
  3. Zo nee, zijn er mogelijkheden tot andere passende en duurzame arbeid bij de eigen werkgever?
  4. Indien de bovenstaande drie vragen met “nee” zijn beantwoord, zijn er mogelijkheden tot ander passende en duurzame arbeid elders op de arbeidsmarkt? 


Contact

Preventief arbeidsdeskundig onderzoek

Het kan lonen om een preventief een arbeidsdeskundig onderzoek in te zetten, bij een werknemer die op dat moment niet arbeidsongeschikt is.

 

Hierbij kan gedacht worden aan een werknemer die vaak ziek is, of aan werknemers waarbij hun functie al dusdanig is aangepast aan de belastbaarheid van de werknemer, waardoor een groot verschil is ontstaan tussen hem/haar functie en de andere collega’s in dezelfde functie.

 

Het preventieve arbeidsdeskundige onderzoek verschaft duidelijkheid of de overbelasting gerelateerd is aan de functie of dat er andere oorzaken zijn. Mijn adviezen geven een heldere weergave van de (ontstane) situatie en geven handvaten voor eventuele vervolgstappen.


Contact

Verzuimdossier begeleiding

Heeft u te maken met vaak of langdurig verzuim van een medewerker, dan kan het wenselijk zijn om een deskundige in te zetten voor begeleiding in het verzuimdossier.

 

Als arbeidsdeskundige ben ik een onafhankelijke deskundige in een breed werkveld. Ik kan beoordelen en adviseren in complexe verzuimsituaties, vaak vanuit een wettelijk kader.

 

In verzuimdossier begeleiding gaat het om een advies op maat, voorbeelden hiervan zijn:

  • Tijdelijk casemanagement.
  • Coachen van leidinggevenden over hoe zij vorm moeten geven aan verzuimbegeleiding en de wettelijke eisen van een re-integratiedossier.
  • Dossier scan van een re-integratiedossier in het kader van Wet verbetering Poortwachter.
  • Frequent verzuim gesprekken.


Contact

HRM interim

HRM-vraagstukken zijn soms erg complex. Door mijn jarenlange werkervaring opgedaan in diverse HRM functies heb ik een uitgebreide HRM kennis in huis.

 

Ben je op zoek naar een ZZP HR-adviseur voor tijdelijke vervanging, of heb je een HRM project waar je mijn kennis en ervaring kunt gebruiken, neem dan contact op en dan bespreken wij de mogelijkheden.


Contact
Share by: